“Біла книга 2016”: авіація.

Нещодавно на сайті Міністерства оборони України опублікували електронну копію “Блої книги 2016”.

Як зазначається в преамбулі видання, щорічник “Біла книга” видається відповідно до Закону України “Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави” для систематичного інформування громадськості про діяльність Збройних Сил України, а також про оборонну політику держави, проблеми, що виникають у цій сфері, та шляхи їх розв’язання.

У виданні повідомляється про закупівлю (постачання) 14-ти модернізованих літаків та вертольотів для Армійської авіації Сухопутних військ та Повітряних Сил.

Силами ремонтно-відновлювальних частин і підрозділів Збройних Сил відремонтовано 39 літаків та 20 вертольотів.

У бойовій підготовці головну увагу приділяли забезпеченню готовності авіаційних частин щодо завдання ударів підрозділами армійської авіації з кабрирування, виконання завдань на гранично малих висотах (до 5 метрів), ведення повітряних боїв та застосування всього комплексу озброєння вночі. Підготовлено у Повітряних Силах – 210 екіпажів.

Оснащення технікою: 1) випробування та перспективні проекти розроблення овт; 2) прийняття на озброєння нових зразків овт; 3) закупівля овт, од. (компл.); 4)  модернізація та подовження ресурсу овт.

Слід зазначити, що в цей розділ також включена авіаційна техніка армійської авіації Сухопутних військ.

Підготовка авіації в 2016 році згідно “Білої книги 2016”

Можна відмітити зменшення середнього нальоту екіпажів Повітряних Сил – 46 год в 2016 році, 53 год. в 2015 році. Стрільб по наземних цілях та бомбометань також було менше ніж в 2015 році, а практичних пусків керованих ракет не відбувалось взагалі. Кількість десантувань повітряних десантів збільшилась в порівнянні з 2015 роком з 85 до 352.

Related Post